Argentinië

Het land van gaucho’s, de tango, voetbal, goed vlees, cultuur en de machtige Andes. De hoogste berg van het Andesgebergte, de Aconcagua, ligt in Argentinië. De meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia, ligt in Argentinië. De beste voetballer van het begin van de 21e eeuw, Lionel Messi, komt uit Argentinië. Daarbij is het land het grootste Spaanstalige land van Zuid-Amerika en de gehele wereld. Het land grenst aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili en is gelegen tussen het Andesgebergte en de Atlantische Oceaan. De bevolking is vriendelijk en behulpzaam en zijn stukken minder hectisch als wij Nederlanders.

Je kunt het land verdelen in vier verschillende regio’s. Het noorden liggen de subtropische laaglanden. Het oosten en in het midden liggen de Pampa. Het Andesgebergte is in het westen gelegen en in het zuiden vind je de prachtige landschappen van Patagonië en Vuurland. In de hoofdstad Buenos Aires, met ruim vier miljoen inwoners, is de tango ontstaan. Het is de culturele, economische en politieke hoofdstad van Argentinië. De Iguazu Falls behoren tot één van de meest bekende en meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Evenwel indrukwekkend is de enorme gletsjer Perito Moreno waar je enorme brokken sneeuw en ijs kan zien afbreken. En wat dacht je van het spotten van orka’s, walvissen en zeeleeuwen in Puerto Madryn? Argentinië is groot en heeft ongelooflijk veel te bieden voor een fantastische reis waar natuur en cultuur hand in hand met elkaar gaan.

In 2018 bezochten wij enkel het zuiden van Argentinië tijdens onze reis door Patagonië. We bezochten de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia, gelegen in Tierra del Fuego. Vanuit hier kun je enkele dagtrips maken zoals een bezoek aan Parque Nacional Tierra del Fuego, het Beaglekanaal verkennen, een treinrit naar het einde van de wereld maken en prachtige wandelingen maken in de omliggende bergen. Iets verder noordwaarts bezochten we El Calafate waar je de prachtige gletsjers kunt bewonderen waaronder Perito Moreno en El Chaltén waar je rondom de Fitz Roy prachtige wandelingen kunt maken.

Deze steden en plekken heb ik bezocht

Steden en bestemmingen in Argentinië

Meest recente verhalen

Blogberichten over Argentinië

Patagonië - Parque Nacional Tierra del Fuego

Reisverslag

Reisverslag Patagonië #4 – Hola, Argentina

Op 1 november reisden we af naar Patagonië, het zuiden van Zuid-Amerika. Gedurende een maand zullen we de hoogtepunten van dit gebied in Chili en Argentinië bewonderen. In deze reisverslagen nemen...

Deel deze pagina

We zijn benieuwd naar jouw ervaringen en tips