Argentinië

Het land van gaucho’s, de tango, voetbal, goed vlees, cultuur en de machtige Andes. De hoogste berg van het Andesgebergte, de Aconcagua, ligt in Argentinië. De meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia, ligt in Argentinië. De beste voetballer van het begin van de 21e eeuw, Lionel Messi, komt uit Argentinië. Daarbij is het land het grootste Spaanstalige land van Zuid-Amerika en de gehele wereld. Het land grenst aan Uruguay, Brazilië, Paraguay, Bolivia en Chili en is gelegen tussen het Andesgebergte en de Atlantische Oceaan. De bevolking is vriendelijk en behulpzaam en zijn stukken minder hectisch als wij Nederlanders.

Je kunt het land verdelen in vier verschillende regio’s. Het noorden liggen de subtropische laaglanden. Het oosten en in het midden liggen de Pampa. Het Andesgebergte is in het westen gelegen en in het zuiden vind je de prachtige landschappen van Patagonië en Vuurland. In de hoofdstad Buenos Aires, met ruim vier miljoen inwoners, is de tango ontstaan. Het is de culturele, economische en politieke hoofdstad van Argentinië. De Iguazu Falls behoren tot één van de meest bekende en meest indrukwekkende watervallen ter wereld. Evenwel indrukwekkend is de enorme gletsjer Perito Moreno waar je enorme brokken sneeuw en ijs kan zien afbreken. En wat dacht je van het spotten van orka’s, walvissen en zeeleeuwen in Puerto Madryn? Argentinië is groot en heeft ongelooflijk veel te bieden voor een fantastische reis waar natuur en cultuur hand in hand met elkaar gaan.

In 2018 bezochten wij enkel het zuiden van Argentinië tijdens onze reis door Patagonië. We bezochten de meest zuidelijke stad ter wereld, Ushuaia, gelegen in Tierra del Fuego. Vanuit hier kun je enkele dagtrips maken zoals een bezoek aan Parque Nacional Tierra del Fuego, het Beaglekanaal verkennen, een treinrit naar het einde van de wereld maken en prachtige wandelingen maken in de omliggende bergen. Iets verder noordwaarts bezochten we El Calafate waar je de prachtige gletsjers kunt bewonderen waaronder Perito Moreno en El Chaltén waar je rondom de Fitz Roy prachtige wandelingen kunt maken.

Bezochte bestemmingen

Plan je reis naar Argentinië

Favoriete bestemmingen in Argentinië

Gletsjers in Argentinië

De naam Parque Nacional los Glaciares zegt het al: gletsjers. In dit park zijn meer dan 47 gletsjers te bewonderen.

  • De Perito Moreno gletsjer is één van de weinige gletsjers die niet terugtrekt. Je kunt vanaf een platform de gletsjer bekijken, maar ook over het ijs wandelen
  • Alleen per boot is de Glaciar Uppsala te bereiken en dan nog kun je niet dicht in de buurt komen door de hoeveelheid ijsbrokken in het water
  • De Spegazzini Glaciar is de hoogste gletsjer van het park met een hoogte van 135 meter

Tierra del Fuego

Het meest zuidelijk puntje van Argentinië en Chili heet Tiera del Fuego. Het wordt ook wel het einde van de wereld genoemd. Aam de Argentijnse zijde van Tierra del Fuego kun je het volgende doen:

  • Verken de meest zuidelijke stad ter wereld: Ushuaia
  • Maak een cruise over de Beagle Channel en spot zeeleeuwen
  • Maak een wandeling door Parque Nacional Tierra del Fuego
  • Spot pinguïns op het Isla Martillo eiland
  • Hike naar Laguna Esmeralda