Reisinterview

De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia

Op Reizen & Reistips deel ik mijn reiservaringen en tips, maar natuurlijk ben ik ook benieuwd naar de verhalen van de bezoekers van deze website. Waar zijn jullie geweest, wat zijn jullie mooiste reismomenten en welke tips zou jij met mij en de andere lezers willen delen? Om mijn volgers beter te leren kennen, kunnen jullie een vragenlijst invullen en deze opsturen samen met enkele foto’s. Deze verhalen worden vervolgens gepubliceerd op Reizen & Reistips. Ditmaal interviewden we het reisgekke koppel Eric en Claudia van Ctheworld. Ze nemen ons mee in hun geweldige reiservaringen waaronder het spotten van een uit het water springende orka, de ontmoeting met de berggorilla in Oeganda en hun komende reis naar Hawaii, Frans-Polynesië en Canada.

Naam: Eric en Claudia

Leeftijd: 46 en 41

Woonplaats: Dongen

Bezochte landen: Het is inmiddels een hele lijst: Alaska, Canada, Verenigde Staten, Bonaire, Argentinië, Bolivia, Chili, Ecuador, Peru, Suriname, Azoren, Canarische Eilanden, Botswana, Egypte, Kenia, Mozambique, Namibië, Oeganda, Zambia, Zuid-Afrika, Verenigde Arabische Emiraten, Oman, Madagaskar, Maldiven, Mauritius, Filipijnen, Indonesië, Maleisië, Singapore, Sri Lanka, Thailand, Australië, Galápagos, Nieuw-Zeeland. En nog heel veel Europese landen. Bij elkaar hebben we ruim 60 landen bezocht.

Waarheen ging jullie laatste reis?

In de kerstvakantie zijn we in Oman geweest. We hebben twee weken wild gekampeerd. Het was een geweldig avontuur. We hebben in het berggebied Jebel Shams aan de rand van de Omaanse “Grand Canyon” gestaan. Het uitzicht was weergaloos! Een dag later stonden we in het woestijnzand van Wahiba Sands. En de dag daarna op het strand bij de Sugar Dunes. Bij aankomst zagen we dolfijnen in de verte springen.

Een andere must see is Ras al Jinz. Vanaf de rotsachtige, ruige kustlijn kijk je over de zee. De golven kleuren ’s nachts fluorescerend groen. Met een beetje mazzel zie je zeeschildpadden op het strand. Masirah island staat bekend om de walvissen en de duizenden schildpadden die hier in de zomer nesten. Ook al zo’n mooie plek! En tot slot ga je natuurlijk naar een van de beroemde wadi’s. Wij gingen naar Wadi Bani Khalid en Wadi Ash Shab. Dit zijn groene oases, of rivierdalen, waar je kunt zwemmen. Super toeristisch, maar als je wildkampeert is het een perfect alternatief voor een douche.

De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - The Balcony in Oman
Een panorama van The Balcony in Oman - © Eric & Claudia
De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - Wahibi Sands in Oman
Wahibi Sands in Oman - © Eric & Claudia

Staat er al een nieuwe bestemming op de planning?
Ja, zeker! Er staat bij ons altijd een nieuwe reis op de planning. Deze zomer hebben we maar liefst 9 weken vrij. We gaan eerst eilandhoppen op Hawaï, daarna gaan we naar Frans-Polynesië en we sluiten af in Canada. Normaal gaan we maar vier of vijf weken in de zomer, dus dit is echt een grote reis voor ons. We zijn al druk bezig met de voorbereidingen.

Op Hawaii gaan we voor het strandleven natuurlijk naar het beroemde Waikiki beach en het surfersparadijs Maui. In het Volcanoes National Park (Big Island) hopen we te zien hoe de hete lava van de actieve vulkanen de zee instroomt. En op het groene eiland Kauai willen we een deel van de Kalalua Trail langs de kust lopen. Ik denk niet dat ik het lef heb om de (verboden) Hai’Ku Stairs te beklimmen op Oahu. Daarvoor ben ik eerlijk gezegd te braaf en is mijn hoogtevrees te groot. Op Frans-Polynesië gaan we lekker duiken, snorkelen en niksen. Het barst er van de mooie plekken onder water. Op Ruturu willen we snorkelen met walvissen (als ze er zijn natuurlijk, want dat heb je niet in de hand). Daarna gaan we nog drie weken met een camper rondreizen in de omgeving van Vancouver. We willen graag naar Banff en Jasper National Park. Maar ook naar het kleine dorpje Hyder. Ooit hebben we daar onze beste reisvrienden ontmoet, terwijl we grizzly ’s zalm zagen vangen. Je snapt wel, we hebben er ontzettend veel zin in!

We zijn druk bezig met de voorbereidingen. Deze zomer gaan we eilandhoppen op Hawaï, daarna naar Frans Polynesië en we sluiten de reis af in Canada.

Wat is jullie favoriete continent (of land)?
AFRIKA! Het liefst reizen we met een jeep en daktent, op de bonne fooi. In Botswana kampeer je op campings zonder hekken eromheen. Je loopt het risico op olifanten bij het toiletgebouw of hyena’s naast je tent. ’s Nachts wakker worden van het gebrul van een leeuw of lachende nijlpaarden. We hebben het allemaal mee mogen maken. Need I say more? Avontuurlijk Afrika trekt ons enorm.

De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - Camping Linyanti in Chobe National Park, Botswana
Kamperen op Linyanti in Botswana - © Eric & Claudia
De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - Een luipaard met zijn prooi in Zuid-Afrika
Een luipaard eet zijn prooi in de boom, Zuid-Afrika - © Eric & Claudia

Welke stad kunnen jullie aanbevelen voor een citytrip?
We. Love. New. York! Ik wilde al heel lang een keer naar New York gaan, maar Eric had er niet zo’n zin in. Het kwam er dus steeds niet van. Vorig jaar was het eindelijk zo ver. Wat een gave stad!! Het is echt de moeder van alle steden. Er is verschrikkelijk veel te doen. Het High Line park en het Meatpacking district vond ik erg tof. Fietsen in Central Park mag niemand overslaan. Maar mijn beste tip is Cafe Wha?. Met recht wordt gezegd dat de beroemde huisband “The Best Damn Band van New York City” is.

De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - New York
De favoriete stad van Eric & Claudia: New York - © Eric & Claudia

Welke bijzondere/onontdekte locatie zouden wij moeten bezoeken?
Niet veel mensen reizen naar Madagaskar. Hier tref je het echte Afrika; vriendelijke mensen en indrukwekkende natuur. Je ziet dieren die nergens anders ter wereld in het wild voorkomen. De lemuren ken je vast van de film. Maar ook de kameleons zijn onvergetelijk. Het mooiste gebied vond ik de Tsingy de Bemaraha: een landschap met enorme, donkergrijze, scherpe, stenen punten. Je kunt er tussendoor klimmen en via hangbruggen oversteken. Wij hebben in Madagaskar met z’n vieren op eigen gelegenheid gereisd. Dat was best een belevenis. De route naar Tsingy was niet al te goed begaanbaar. We moesten een paar keer op gammele autovlotten de rivier over steken. Als je “off the beaten track” wilt reizen, heeft Madagaskar je heel te bieden.

In Madagaskar tref je het echte Afrika met vriendelijke mensen en indrukwekkende natuur. De Tsingy en Bemaraha vond ik het mooiste gebied.

De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - Tsingy de Bemaraha in Madagascar
Tsingy de Bemaraha in Madagascar - © Eric & Claudia
De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - Hangbrug in Tsigny, Madagascar
Wie durft deze hangbrug in Tsingy over te steken? - © Eric & Claudia
De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - De rivier oversteken met een autovlot in Madagascar
De rivier oversteken via een autovlot - © Eric & Claudia

Wat is de mooiste reis die jullie ooit hebt gemaakt?
Ik weet eigenlijk niet zo goed wat ik moet kiezen! We hebben zoveel mooie reizen gemaakt. Over onze voorliefde voor Afrika heb ik al verteld. Maar het meest bijzondere waren misschien wel de Galápagos eilanden. We hebben een elf daagse zeiltocht langs de vele eilanden gemaakt. De natuur en de dieren zijn uniek in de wereld: fel rode krabben, Jan van Genten met blauwe voeten en monsterlijke zeeleguanen. Geen enkel dier is bang voor je, omdat ze geen natuurlijke vijanden kennen. We hebben zelfs gesnorkeld en onder water gespeeld met zeeleeuwen. Ze deden je na en beten in je vinnen om je aan te moedigen verder te gaan.

De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - Zeeleguaan op Galapagos Eilanden
Een zeelguaan - © Eric & Claudia
De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - Snorkelen met zeeleeuwen op de Galapagos Eilanden
Snorken met zeeleeuwen, hoe leuk is dat? - © Eric & Claudia
De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - Jan van Genten op Galapagos Eilanden
Prachtige Jan van Genten - © Eric & Claudia

Wat is jullie favoriete en/of mooiste reisfoto en wat is het verhaal erachter?
Deze springende orka is absoluut een favoriet. In de zomer van 2011 hebben we een rondreis door Canada en Alaska gemaakt. Vanuit Vancouver eiland maakten we een drie daagse kanotocht over de Johnstone Strait. Dit is de smalle doorgang tussen Vancouver Island en de kust van British Columbia. We waren met een internationale groep van een man of 10 en sliepen twee nachten op een wildernis camping aan een kiezelstrand. De hoofdreden voor zo’n kanotocht is het spotten van orka’s en daar heb je toch een portie geluk voor nodig.

Toen iedereen in zijn tentjes aan het rommelen was riep onze gids vanaf het strand: “Killerwhales!!”. Binnen no time stond iedereen met zijn camera op het strand. Een groep orka’s zwom recht voor onze neus langs de camping. Ik was aan het filmen en Eric maakte deze prachtige foto van een baby orka die uit het water sprong. Op mijn filmpje hoor je hoe onze Amerikaanse reisgenoot het uitgilde: “ OMG THIS IS AMAZING!!!”. En dat was het! Absoluut amazing. De tekst is blijven hangen in onze herinnering. We herhalen deze uitspraak nog regelmatig als we iets ontzettend mooi vinden.

Een baby orka sprong uit het water. “OMG THIS IS AMAZING!!!”. En het was absoluut amazing.

De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - Orca in Canada
De favoriete foto van Eric & Claudia is deze orka die uit het water springt. AMAZING! - © Eric & Claudia

Welke bijzonder dier hebben jullie al eens gezien op reis?
Het meest bijzondere dier dat wij hebben gezien is de zeldzame berggorilla in Oeganda. Het is een onbeschrijfelijke ervaring om zo dichtbij deze machtige dieren te komen. Na een trekking door het dichtbegroeide regenwoud, klimmen en klauteren over modderige bergpaden, is het zien van een familie gorilla’s een fantastische beloning. Ze zitten verspreid tussen de begroeiing, pellen bamboe en eten op hun gemak van de bladeren. Sommigen liggen op hun rug, met hun handen en voeten in de lucht. De gids communiceert met keelgeluiden met de gorilla’s. We voelden ons net acteurs in “Gorilla’s in de mist”.

De volgers van Reizen & Reistips: Eric en Claudia - Berggorilla in Oeganda
De berggorilla is het meest bijzondere dier dat Eric & Claudia ooit hebben gezien op reis - © Eric & Claudia

Hebben jullie ooit ergens spijt van gehad op reis?
Spijt? Nee, nooit. We hebben al wel heel vaak dingen gemist. Zo konden niet naar Machu Picchu, vanwege overstromingen. In Mozambique was er geen walvishaai te bekennen en voor Alcatraz hadden we vooraf kaarten moeten reserveren. Dit hoort nou eenmaal bij reizen. Wij hoeven niet persé alles te zien. Dan hebben we altijd een reden om nog eens terug te gaan, toch?

Hoe bereiden jullie je voor op een reis?
Onze voorbereidingen zijn iedere keer weer anders. Het is afhankelijk van wat we gaan doen. Voor een weekje strand boeken we een vliegticket en accommodatie. Onze tassen pakken we door de regel een paar dagen van te voren. Of op de laatste avond. Voor een rondreis op eigen gelegenheid, boeken we een vlucht, een auto en de eerste nacht. Daarna zien we wel. Het komt voor dat ik pas in het vliegtuig de Lonely Planet opensla om te bekijken wat we precies gaan doen. Meestal hebben we al wel op internet gesurft, zodat we weten wat we absoluut niet mogen missen. Ik kijk ook vaak naar de routes van georganiseerde rondreizen. Voor komende zomer hebben we onze reis heel precies voorbereid. Dat is nog niet vaak voorgekomen. We hebben nu een Excel bestand van dag tot dag gemaakt. Ik geloof dat we 12 vluchten hebben geboekt. Alle accommodaties op Frans-Polynesië en Hawaii liggen al vast. We willen gewoon zeker weten dat we op mooie plekken terecht komen. En we willen tegelijkertijd zicht blijven houden op de totale kosten.

Wat is jouw ultieme reislied?
Ik ben het gelukkigst als ik naast Eric in de auto zit. Mijn voeten op het dashboard. Een oneindige weg voor mij. Het landschap aan mij voorbijglijdend. Op de achtergrond muziek van U2. Soms zingen we uit volle borst mee. Soms zijn we stil. We genieten. Dat is zeker.

 

Welke gadgets en apparatuur nemen jullie altijd mee op reis?
Oh, dat is echt vreselijk tegenwoordig: grote camera, kleine camera, statief, boombox, Ipad, Iphone, selfiestick, powerbank, hoofdlampjes, zaklamp, e-reader, PSP. En vanaf nu gaat ook onze pas aangekochte drone mee! Telt een vishengel ook? Die gaat namelijk ook bijna altijd in de tas.

Tot slot: naar welke bestemming zouden jullie dolgraag nog heen willen?
Hoog op onze bucketlist staat Spitsbergen. We zouden graag de ijsbeer willen zien, voordat het te laat is.

Wij bedanken Eric & Claudia voor het delen van hun mooie reisverhalen en fantastische foto’s. Wil jij dit reislustige duo blijven volgen? Kijk dan zeker eens op hun website Ctheworld of volg ze op Instagram en Facebook

Wil jij zelf ook een reisinterview met Reizen & Reistips afleggen? Mail ons dan op info@reizen-en-reistips.nl.

Heb jij ook al het interview met Iris gelezen? Zij vertelt over haar reizen door Afrika en Azië, haar bucketlist en wat iedereen in Barcelona zou moeten zien.

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_5a73076bdc282_selected-products” products=”9200000075542493,9200000067181620,9200000036403928,9200000058834998,9200000077102089″ name=”reisinterview-enenc” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”0″ show_price=”0″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”1″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Reisroutes

Carretera Austral reisroute

In 2018 maakte ik een geweldige rondreis door het zuiden van Patagonië. Nog altijd is dit één van mijn favoriete reizen die ik ooit heb gemaakt. Destijds eindigde ik deze reis in de regio Aysén...

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Gastartikel

5 dingen die je moet checken voor je op vakantie gaat

Wanneer je op vakantie gaat, zijn er altijd nog allerlei dingen die je moet regelen voor vertrek. Daarbij kun je denken aan het wassen van je spullen en het leeghalen van de wasmachine, maar ook aan...

Kerstmarkt van Erfurt

Kerstmarkten

De leukste kerstmarkten van Duitsland in 2023

Het wordt langzaam weer kouder en sneller donker. De kerstperiode komt steeds meer in zicht. Dat betekent dat binnenkort de eerste kerstmarkten in Duitsland weer zullen openen. Ieder jaar staan de...

Over de auteur

Eric en Claudia

Wij zijn Eric en Claudia. Het mag duidelijk zijn dat we gek zijn van reizen. De wereld zien is ons levensmotto. Al meer dan 15 jaar ontdekken wij samen de wereld. Op ons jonge reisblog www.ctheworld.nl kan je onze reistips en de verhalen over onze avonturen lezen.

Tussen het reizen door, wonen we in Dongen en werken we in Tilburg. Eric als projectleider bij een bouwbedrijf, Claudia als wijkmanager bij de gemeente. Het mooie van reizen is ook het thuiskomen bij familie, vrienden en collega’s. We houden van het (bourgondische) Brabantse leven, een potje tennis, een goed boek en de zon in de tuin van ons knusse huis.