Persoonlijk

Reisplannen voor 2020

De eerste maand van 2020 is alweer bijna voorbij. Hoog tijd om eens vooruit te blikken. Wat gaat dit jaar brengen voor Reizen & Reistips? Welke bestemmingen gaan we bezoeken en wat wil ik dit jaar met de website bereiken? Plannen zijn er zoals altijd genoeg, de vraag is alleen of ik al deze plannen kan realiseren. Het is altijd gevaarlijk om allerlei verwachtingen te hebben die je uiteindelijk niet waar kunt maken. Toch ga ik er alles aan doen om er weer een reislustig jaar van te maken. In dit artikel deel ik mijn reisplannen en doelen voor 2020.

Het Graffitistraatje in Gent
Mijn plannen voor het reisjaar 2020

Hoe zat het met de plannen van 2019?

In 2019 had ik ook plannen en doelen opgesteld. Wat is hiervan terecht gekomen? Ik heb iedere maand een reis kunnen maken, heb in totaal vier landen voor de eerste maal bezocht. Isle of Skye heb ik kunnen afstrepen van mijn wishlist en ik heb ook drie nationale parken in Nederland bezocht. Het afgelopen jaar was ik het meest in Duitsland te vinden. Alleen de reis naar Turkije is wegens omstandigheden niet door gegaan.

Ik wilde in 2019 een stuk actiever zijn en meer wandelingen maken. Hoewel ik toch nog altijd ‘vrij lui’ was, heb ik enkele mooie wandelingen gemaakt in Nederland, Duitsland, Zwitserland, Schotland, Georgië en Slovenië. Over een aantal wandelingen heb ik al artikelen geschreven en andere zullen nog verschijnen. De meerdaagse wandeling die ik wilde maken is er niet van gekomen.

De maanden mei en juni waren drukke maanden. Ik mocht op persreis naar Slovenië en Griekenland, werd uitgenodigd door Woerden Marketing om de Culture & Cuisine bij te wonen en in juni mocht ik in samenwerking met Saksen Toerisme een prachtige reis maken door het oosten van Saksen. Er waren nog verder samenwerkingen in de vorm van winacties, gesponsorde artikelen en het reviewen van boeken. Via deze weg wil ik nogmaals iedereen bedanken voor de fijne samenwerkingen.

Reizen & Reistips heeft een flinke groei gemaakt het afgelopen jaar. De bezoekersaantallen zijn verdubbeld ten opzichte van 2018. Ik hoopte dat ik de 12.500 bezoekers per maand zou halen. Al direct in januari wisten al meer dan 13.000 bezoekers de weg naar mijn site te vinden. Het record kwam zelfs boven de 21.000 bezoekers te staan. Dat zijn prachtige cijfers. En ook op Facebook en Instagram steeg het aantal volgers. Waarvoor dank!

En dan nu mijn plannen voor 2020.

Reizen in het algemeen

Afgelopen jaar was ik in totaal 99 dagen onderweg voor Reizen & Reistips. Dit komt neer op zo’n 3 maanden in het jaar. Natuurlijk wil ik meer reizen, maar ik heb ook gewoon een fulltime baan naast Reizen & Reistips. Ik zou daarom al tevreden zijn als ik dit aantal in 2020 kan evenaren. De wishlist van bestemmingen die ik graag zou willen bezoeken blijft groeien, dat zal niet het probleem zijn. Ik hoop dit jaar eigenlijk drie verschillende continenten te bezoeken en twee landen te bezoeken die ik nog niet eerder heb bezocht. Aangezien ik plannen heb met een nieuwe website, specifiek gericht op Duitsland, blijft mijn focus ook vooral steken om Duitsland verder te ontdekken.

 • Het aantal reisdagen van 2019 evenaren
 • Drie verschillende continenten bezoeken
 • Minimaal twee landen bezoeken die ik nog niet eerder heb bezocht
Zwitserland - Aletschgletsjer
Ik zou graag twee landen willen bezoeken waar ik nog niet ben geweest en drie verschillende continenten bezoeken

Bestemmingen die ik wil bezoeken in 2020

Toen het nieuwe jaar begon stond er nog geen enkele reis vast. Plannen waren er natuurlijk wel. De afgelopen dagen kon ik langzaam aan de agenda gaan vullen, de eerste reizen werden al bekend. Op het moment van publiceren ben ik een lang weekend in Bad Münstereifel, de eerste reis van het jaar. Het weekend daarop ben ik uitgenodigd voor een persreis naar Hull en zal ik zelfs de Brexit meemaken in Engeland. En het weekend daarop ga ik op zoek naar de leukste biercafés in Rotterdam en Antwerpen en ben ik uitgenodigd voor een culturele en culinaire reis naar Tsjechië. In april ga ik met de camper naar Beieren. De exacte locatie is nog niet bekend, maar waarschijnlijk kiezen we voor de omgeving rondom de Königssee. Voor de maand juli hebben we reeds een super toffe en avontuurlijke roadtrip door Kirgizië geboekt bij de Verdwaalde Jongens. Hierover later meer. En met de vrienden zullen we in dezelfde maand Amsterdam onveilig gaan maken.

En dan zijn er nog de talloze plannen. Ons bezoek aan Zwitserland vorig jaar smaakt naar meer en wellicht gaan we wederom die kant op, maar ditmaal willen we overnachten in Italië. Hierbij denken we aan de regio van Aosta. De reis die ik met mijn moeder zou maken naar het zuidoosten van Turkije staat nog altijd op het lijstje. Samen met mijn zus hadden we bedacht om Rügen eens te bezoeken. In de kerstperiode zou ik dolgraag eens de kerstsfeer willen meemaken in Saksen. Dit jaar wil ik ook meer op pad gaan voor urban exploring. Het afgelopen jaar zijn we maar één maal op pad gegaan en stonden we zelfs voor een compleet gebarricadeerd huis in Frankrijk.

Wordt vast nog vervolgd.

 • Camperreis naar Beieren
 • 'Verdwalen' in Kirgizië
 • Met mijn zus naar Rügen afreizen
 • Samen met mijn moeder dit jaar wel naar Turkije
 • Onze vriend in Zwitserland opnieuw bezoeken
 • Kerstmarkten in Saksen bezoeken
 • Meer urban exploring
Georgië reisverslag - Wandelen naar de Shudgra waterval
Genoeg plannen voor 2020, maar nog niets concreet vastgelegd

De website Reizen & Reistips

Het afgelopen jaar heb ik veel tijd gestoken om de pagina’s te voorzien van een nieuw design. Het doel was om de verhalen en info-pagina’s meer in elkaar te laten overlopen. Dit heeft behoorlijk wat tijd gekost en dit ging weer ten koste van nieuwe content. Hopelijk zit Reizen & Reistips nu beter in elkaar en krijg ik vanaf nu meer tijd om nieuwe content te schrijven.

Vorig jaar hoopte ik dat er maandelijks minimaal 10.000 bezoekers naar de website kwamen en dat ik de 12.500 bezoekers zou aantikken. Ik had kennelijk veel te laag ingezet, want al direct in januari behaalde ik meer dan 13.000 bezoekers. Daarom durf ik het wel aan om wat hoger in te gaan zetten. Ik hoop in 2020 dat maandelijks minimaal 20.000 bezoekers per maand Reizen & Reistips bezoeken en dat het record over de 25.000 bezoekers per maand gehaald zal worden.

 • Maandelijks minimaal 20.000 bezoekers op Reizen & Reistips behalen. Het zou mooi zijn als het nieuwe record boven de 25.000 bezoekers uitkomt.
 • Iedere week wil ik minimaal twee en maximaal drie artikelen blijven posten. Dit lijkt mij voldoende aangezien ik niet in herhaling wil vallen en ook nuttige verhalen wil blijven schrijven
 • Meer content schrijven voor de info-pagina's en de ontbrekende landen en steden publiceren
Georgië reisverslag - Tskaltubo
Reizen & Reistips flink vullen en wekelijks nieuwe verhalen blijven posten

Een niche? Duitsland Reistips!

Duitsland Reistips is een project waar ik al meer dan een jaar aan werk. Ik kom regelmatig in Duitsland en daarom heb ik besloten een aparte website op te zetten met al mijn tips voor een bezoek aan onze oosterburen. Het opzetten van een site vanaf 0 kost behoorlijk wat tijd en moet nog veel content worden geschreven. Binnenkort kunnen jullie dus een klein broertje van Reizen & Reistips zien op www.duitsland-reistips.nl. Ik hoop er een succesvolle site van te maken, al mag dit natuurlijk niet ten koste gaan van Reizen & Reistips.

 • Duitsland Reistips live zetten en content schrijven
Kerstmarkt van Erfurt
Ik wil binnenkort live gaan met Duitsland-Reistips.nl
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper/video-editor en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!