Frankrijk

Frankrijk is één van de meest geliefde vakantiebestemmingen van de Nederlanders. Zowel in de zomer als in de winter. Het ligt vrijwel naast de deur en direct compleet anders dan ons eigen land. Frankrijk heeft alles in huis. Wintersport, stedentrips, het opsnuiven van cultuur en geschiedenis, natuurgebieden, stranden en gewoon bourgondisch genieten. Je vindt er steden vol historie en bezienswaardigheden en pittoreske dorpjes.

Een stad die vrijwel iedereen wel eens in zijn leven heeft bezocht is de liefdesstad Parijs. De stad heeft zo veel bezienswaardigheden zoals de Eiffeltoren, Arc de Triomphe, Sacre Coeur, Notre-Dame en het Louvre Museum. Stuk voor stuk bezienswaardigheden die je zeker een bezoek moet brengen als je Parijs bezoekt. Andere steden die door veel toeristen worden bezoekt zijn Lille, Lyon, Bordeaux, Marseille en Nice. Vlak voor de kust van Italië ligt het Franse eiland Corsica met zijn grillige gebergtes.

Natuurliefhebbers kunnen terecht in de Franse Ardennen, Pyreneeën, Jura, de Alpen, de Vogezen en het centraal Massief.

Reizen & Reistips over Frankrijk

In mijn vroege jeugdjaren ben ik eenmaal naar Frankrijk geweest. We verbleven destijds op een camping in de buurt van Nice en dit was niet helemaal het ding van mijn ouders. Na deze vakantie duurde het een hele tijd alvorens ik weer eens in Frankrijk kwam. We gingen nog eens naar Disney Land Parijs, maar van de hoofdstad zelf heb ik nauwelijks nog iets gezien. Vreemd genoeg liet ik Frankrijk altijd een beetje links liggen, tot enkele jaren geleden toen we familie gingen bezoeken in midden-Frankrijk. Deze trip liet mijn ogen openen en sindsdien ben ik steeds vaker naar Frankrijk afgereisd. Mijn schoonouders hebben een huisje in Frankrijk en daardoor zullen we steeds vaker naar het land afreizen. Er valt nog zo veel te zien en te ontdekken in het land.

Bezochte bestemmingen
Hoofdstad

Parijs

Regio

Europa

Buurlanden

België Luxemburg Duitsland Zwitserland Italië Monaco Andorra Spanje

Beste reisperiode

De beste reistijd voor een reis naar Frankrijk is in de maanden april tot juni en de maanden september en oktober. In de zomerperiode wordt met name het gebied aan de Middellandse Zee druk bezocht door toeristen.

Plan je reis

Boek vliegtickets
Huur een auto
Boek hotels

Boek een reis door Frankrijk

ANWB
Sawadee

Reisgidsen

Lonely Planet
Capitool Reisgids

Favoriete bestemmingen in Frankrijk

Middeleeuwse dorpjes

Frankrijk barst van de pittoreske en charmante dorpen waar het net lijkt alsof je terug in de Middeleeuwen bent.

  • Mont-Saint-Michel is een bijzondere plek vanwege de prachtige ligging. Je kon dit dorp vroeger alleen bezoeken bij laag water

Oorlogsgeschiedenis van Frankrijk

Opdat we nooit vergeten. Er werd in de Eerste en Tweede Wereldoorlog flink gevochten in Frankrijk. Door het gehele land vind je heel wat monumenten, begraafplaatsen en ruïnes.

  • Één van de meest indrukwekkende plekken vond ik Oradour-sur-glane. Op 11 juni 1944 werd het complete dorp uitgemoord en het dorp zou blijven zoals het die dag was.
  • De D-Day stranden in Normandië zijn eveneens bijzonder om te bezoeken.
  • In het noorden van Frankrijk, regio Arras, vind je heel wat monumenten van de Eerste Wereldoorlog