Urbex: Sanitorium du Basil
Blog

Tien meest gelezen blog artikelen van 2018

Reizen & Reistips bestaat inmiddels al een aantal jaar en het is altijd leuk om eens te kijken welke artikelen het best gelezen worden. In het eerste overzicht kijk ik naar alle artikelen die reeds gepubliceerd zijn en het best gelezen zijn door jullie. Sinds deze website online is zijn dit de 10 meest gelezen blogartikelen:

Maar natuurlijk ben ik benieuwd welke artikelen het best werden gelezen in 2018. Geheel eerlijk is het niet, want de meest recente artikelen zijn uiteraard minder gelezen. Toch vind ik het leuk om te zien welke artikelen het best werden gelezen. En dit is de top tien meest gelezen blogartikelen van 2018.

#10 Onze tweedaagse Tsjernobyl tour

Dit jaar kon ik enkele bestemmingen van mijn bucketlist afstrepen die ik al jaren hoog op mijn lijstje had staan. Één hiervan was de trip naar Tsjernobyl. Onze reis naar de rampplek van 1986 was echt één van de meest indrukwekkende trips die ik ooit had gemaakt.

Tsjernobyl wordt steeds populairder om te bezoeken. Ik vraag me ook af hoe lang het nog goed gaat en we deze plek kunnen bezoeken. De natuur neemt deze plek volledig over en de staat van de gebouwen worden er niet beter op. Staat Tsjernobyl ook op jouw lijstje? Wees er dan snel bij. Ik verwacht immers dat deze plek binnen enkele jaren druk bezocht zal gaan worden. En helaas, verwacht ik ook dat er eens een ongeluk zal plaatsvinden en er een heleboel gesloopt zal gaan worden. Ben je benieuwd hoe ik Tsjernobyl ervaarde? Lees dan het artikel over onze tweedaagse Tsjernobyl tour eens terug.

Tsjernobyl - Pripjat - Zwembad
De top 10 wordt afgesloten door onze Tsjernobyl tour

#9 10x doen op Madeira

Eind augustus wilden we nog een weekje naar de zon en even tot rust komen. Kroatië en Sicilië stonden op ons lijstje, maar we kozen uiteindelijk voor het Portugese Madeira. Veel mensen associëren deze locatie als een bestemming voor bejaarden. Wij gingen op onderzoek uit en moeten concluderen dat het echt niet alleen voor oudere mensen is.

Op Madeira kun je spectaculaire wandelingen maken. Bijvoorbeeld de wandeling naar de twee hoogste toppen van het eiland. Er zijn levada-wandelingen, prachtige natuur en leuke activiteiten. We kwamen erachter dat er voldoende te doen is voor jong en oud. Staat Madeira ook nog op jouw lijstje? Wij geven je 10 tips wat je kunt doen op Madeira.

Madeira - Portugal
Tien tips voor een weekje Madeira

#8 Onze favoriete Nationale Parken van Costa Rica

Costa Rica is één van mijn favoriete reisbestemmingen vanwege het rijke dierenleven en de mooie natuur. In 2007 en 2014 bezocht ik het land en tijdens deze twee reizen heb ik heel wat Nationale Parken bezocht.

De laatste jaren heeft het land flink aan populariteit gewonnen en veel toeristen reizen ook af naar Costa Rica. Ik kreeg vaak de vraag welke bestemmingen absoluut niet overgeslagen worden. Vaak adviseer in die mensen om de nationale parken te bezoeken. Het werd dus ook eens tijd dat ik een lijstje ging maken over mijn favoriete Nationale Parken van Costa Rica. Wil jij dit land in Midden-Amerika ook gaan bezoeken? Zet deze natuurparken dan zeker op je lijstje.

Onze favoriete nationale parken van Costa Rica - Parque Nacional Volcán Tenorio
Het enige niet-Europees artikel in de top 10 gaat over onze favoriete Nationale Parken van Costa Rica

#7 9x doen in Münster

Op zoek naar een stedentrip niet ver van Nederland? Denk dan eens aan Münster. In april verkenden we de stad. We regelden een Münster Card waarmee zoveel mogelijk konden profiteren tijdens onze ontdekkingstocht in deze stad. Niet alleen het historische centrum is namelijk de moeite waard, ook rondom de stad zijn talloze bezienswaardigheden te vinden die zeker de moeite waard zijn. Ideaal om dus met de fiets een rondje te maken.

Wij geven jullie 9 tips wat je kunt doen tijdens een bezoek aan Münster. Dit jaar waren er veel lezers die ook benieuwd waren wat je hier kunt doen.

Weekendje weg Münster - Huizen in de Altstadt
Een leuke stedentrip in Duitsland? Denk eens aan Münster. Wij geven je 9 tips.

#6 Wat doen tijdens een weekendje Delft

Aan het begin vaan het jaar had ik geschreven dat ik meer wilde doen in eigen land. Aan het begin van het jaar kreeg ik de mogelijkheid om Delft te bezoeken. Eerlijk is eerlijk, een stad waar ik nooit aan zou hebben gedacht. Maar Delft was een aangename verrassing en zeker de moeite waard als je eens een weekendje weg wilt in eigen land. Benieuwd wat onze tips zijn voor een weekendje in Delft? Lees het terug in dit artikel.

Oostpoort - Delft - Nederland
In eigen land bezochten we Delft. We geven onze tips voor deze stad.

#5 Mijn tips voor een weekendje Leuven

Begin 2018 mocht ik de Belgische stad Leuven ontdekken. Er is enorm veel te ontdekken en te ondernemen in deze studentenstad en bierhoofdstad van België, een weekend was eigenlijk nog te kort om alle leuke hotspots te zien. Wil je zelf Leuven ook bezoeken? In dit artikel laat ik jullie zien wat jullie zeker niet mogen missen tijdens een weekendje Leuven.

Jullie waren benieuwd naar mijn tips voor een trip naar Leuven

#4 5x doen in Vianden

De eerste trip naar 2018 ging naar Vianden en het is dus niet geheel verwonderlijk dat mijn artikel over Vianden dus in de top 10 van meest gelezen blog artikelen staat. Dit artikel is natuurlijk één van eerst gepubliceerde reisverhalen van het jaar. Vianden is niet heel groot en daardoor ideaal voor een weekendje weg. Verken het centrum van het stadje en ga wandelen in de omgeving. Ook benieuwd naar deze Luxemburgse stad? Lees dan mijn 5 tips wat je kunt doen in Vianden.

5x doen in Vianden - Wandel door de pittoreske straatjes
Wat kun je doen in Vianden? Het was de eerste trip van 2018 en is terug te vinden op plek 4

#3 5 leuke biercafés in Leuven

We komen in de top 3 van meest gelezen artikelen van 2018. En op nummer drie vinden we het artikel over de leukste biercafés in Leuven. Leuven is de studenten- en bierhoofdstad van België. En studenten en bier gaan natuurlijk hand in hand. Als speciaalbierliefhebber was ik natuurlijk ook benieuwd naar de leukste cafés om van een Belgisch biertje te genieten. In april ging in naar Leuven op onderzoek uit en ik zocht de 5 leukste biercafés van de stad op. Heb je al dorst?

5 leukste biercafés in Leuven - Huisbrouwerij Domus
In Leuven gingen we op zoek naar de leukste biercafés. Dit artikel eindigde als derde.

#2 5 leuke biercafés in Brussel

Ook op plek #2 staat een artikel over bier. Toen ik in februari naar Brussel afreisde wilde ik een artikel gaan schrijven over de leukste biercafés van Brussel. Één van de meest bekende biercafés in Brussel in het Delirium Café. En ja, daar heb je zoveel verschillende biertjes dat het absoluut een bezoekje waard is. Tijdens mijn bezoek was het echter zo ongelooflijk druk, dat het gewoonweg niet leuk was om hier even een biertje te drinken. Ik vond het ook jammer dat we met tokens moesten betalen en het bier in plastic glazen werd geschonken. Op dat moment bedacht ik me dat ik voor het artikel op zoek moest gaan naar biercafés die iets minder toeristisch zijn en waar je nog in relatieve rust kunt genieten van een lekker Belgisch biertje. Ben je ook een bierliefhebber? Lees dan zeker even het artikel terug met mijn 5 favoriete biercafés in Brussel.

Top 5 leuke biercafés Brussel - GIST
Onze bezoekers zijn ook echte bierliefhebbers, op plaats 2 staat het artikel 5 leukste biercafés van Brussel

#1 Urbex: Sanatorium du Basil

Urban Exploring is hip en interessant. Kennelijk zijn veel mensen ook benieuwd naar het bezoeken van verlaten gebouwen en fabrieken. Het meest gelezen artikel van 2018 is een artikel over mijn bezoek aan het Sanatorium du Basil. Persoonlijk was het niet mijn favoriete urbex-locatie, maar het gebouw spreekt natuurlijk voor zich. Van de buitenzijde is het fantastisch, helaas is het van binnen compleet leeggehaald. Voor alle lezers die meer urbex-artikelen willen lezen heb ik tevens goed nieuws. Er staan nog een heleboel artikelen op de planning om gepubliceerd te worden in 2019. Blijf ons dan zeker volgen!

Urbex: Sanitorium du Basil
Het artikel dat het meest gelezen werd in 2018 was het Urbex-verhaal van Sanatorium du Basil

Meest tegenvallend artikel: Onze favoriete Nationale Parken in Utah

Was het de periode waarin het artikel gepubliceerd was? Had ik het niet op social media gedeeld? Of was het gewoonweg niet interessant? Hoewel de artikelen over onze reis in de Verenigde Staten het goed hebben gedaan, is het artikel van onze favoriete Nationale Parken in Utah niet veel gelezen. Het artikel was zeker niet het minst gelezen artikel, maar scoorde qua bezoekersaantallen erg matig. Daarom wil ik het artikel toch nog maar eens in het zonnetje zetten.

Amerika dag 15 - Zion National Park - Angels Landing Trail
Het artikel over onze favoriete Nationale Parken van Utah viel tegen
Danny van der Meijden
Danny van der Meijden

Ik ben niet op zoek naar de toeristische hotspots die iedereen kent. Liever ga ik op zoek naar de hidden gems. Bestemmingen waar vrijwel niemand van heeft gehoord of waar weinig mensen naartoe gaan. Ik neem graag de tijd om een stad of regio goed te ontdekken en duik graag even de natuur in.

Ooit begonnen met het bouwen van een website waar ik schreef over mijn reizen. Zo is Reizen & Reistips ontstaan. In 2024 de ultieme beloning voor mijn werk gekregen met de Golden Pen Award!

Het onderhouden van Reizen & Reistips kost tijd en geld. Vinden jullie mijn verhalen leuk en willen blijven genieten van mijn reisavonturen? Dan kunnen jullie mij steunen door op deze site tours of accommodaties te boeken. Ook kunnen jullie mij een kleine gift sturen via Buy me a Coffee (of een biertje). Alvast bedankt!

Meer informatie