Verenigde Staten

Na Canada en Rusland zijn de Verenigde Staten het grootste land ter wereld. Het land bestaat uit 50 staten en heeft daarnaast ook enkele eilanden in de Caraïbische Zee en Stille Oceaan. Doordat het land zo groot is, vind je er ook een diversiteit aan landschappen. Hierdoor heeft het land voor iedereen iets te bieden en is het haast onmogelijk om de belangrijkste bezienswaardigheden op een rijtje te zetten. In de Verenigde Staten kun je alle kanten op. Van de oostkust naar de westkust, of van noord naar zuid. De Verenigde Staten leent zich perfect voor het maken van een roadtrip. Heb je maar een aantal weken de tijd, richt je dan tot een aantal staten. Heb je enkele maanden de tijd, dan kun je van oost naar west rijden. Huur een auto en camper en ga op ontdekkingsreis.

Voor stedentrips kun je terecht in New York, San Francisco, Las Vegas, Chicago of New Orleans. Natuurliefhebbers kunnen terecht in één van de vele natuurparken. Vrijwel iedere staat heeft er wel één. De bekendste zijn de Grand Canyon, Rocky Mountains, Death Valley, Yellowstone en Yosemite. Wil je liever chillen op het strand? Denk dan aan Miami of ga nog een stukje verder, naar Hawaï. Kortom, er is voldoende te zien en te doen in the USA. Grote kans dat je na een bezoek nogmaals terug wilt keren.

Reizen & Reistips over de Verenigde Staten

In 2017 maakten wij een roadtrip door het westen van de Verenigde Staten. Wij richtten ons tot de staat Utah en de omliggende omgeving. Tijdens deze reis was het onze bedoeling om zoveel mogelijk nationale parken te bezoeken. In ruim drie weken tijd bezochten we maar liefst elf nationale parken waaronder Yellowstone, Zion, Bryce, Grand Canyon en Death Valley. We hebben nog maar een fractie van het land gezien. Grote kans dat we in de toekomst nogmaals naar de Verenigde Staten reizen om meer van het land te zien.

Bezochte staten

Favoriete bestemmingen in Verenigde Staten