Vakantieplannen

Onze volgende bestemming, Bolivia

Nog een maand en dan vertrekken we naar onze volgende bestemming, Bolivia. Een land dat al een tijdje op mijn wishlist staat. Sinds het begin van dit jaar zijn we druk bezig met de voorbereidingen. Even leek het er zelfs op dat de trip geen doorgang zou vinden. De tours die we graag zouden willen doen waren zo prijzig, dat het financieel onhaalbaar zou worden. Gelukkig hadden mijn zus en haar man interesse om met ons mee te gaan zodat de kosten  lager zouden uitvallen. Daarnaast zijn zij ook een reislustig gezelschap die we door en door kennen. In februari boekten we onze tickets naar Santa Cruz en konden we écht beginnen met het vastleggen van de route en tours. Momenteel zijn we nog bezig met de laatste zaken te regelen.

De reis

Onze reis door Bolivia hebben we zelf samengesteld. Allereerst hebben we ons afgevraagd wat we graag willen zien en meemaken. Dat was uiteindelijk een hele lijst. Helaas blijkt dat drie weken veel te kort is om alle hotspots van Bolivia te zien. We hebben dus een selectie moeten maken, waarbij we goed hebben gekeken naar de aansluitingen qua vervoer. De steden Sucre en Potosí, het Lago Titicaca, het Parque Nacional Amboro en het Parque Nacional Noel Kempff passen helaas niet in ons schema. Welke we wel hebben uitgekozen kan je hieronder lezen. Om tijd te winnen hebben we vluchten geboekt, het reizen met een auto of bus is namelijk uiterst omslachtig en op sommige plekken niet veilig. Nadat we ons schema globaal hebben samengesteld hebben we de tours vastgelegd, binnenlandse vliegtickets gekocht en accommodaties geboekt. De reis naar Bolivia zelf hebben we met KLM geboekt en via een tussenstop in Lima zullen we landen in Santa Cruz.

https://www.instagram.com/p/BBTsXhJJSpZ/?tagged=santacruzbolivia

Santa Cruz

In Santa Cruz zullen we de eerste dagen proberen te acclimatiseren en de stad bezoeken. Daarna hebben we onze eerste tour geregeld naar Lomas de Arena. Hier zijn zandduinen te vinden waar we kunnen sandboarden. Daarnaast is de omgeving ook ideaal om wildlife te spotten zoals luiaards, kaaimannen, capybara’s en apen. Er zijn hier maar liefst 286 soorten vogels geteld.

https://www.instagram.com/p/-FehH8ntyK/?tagged=lomasdearena

De omgeving van Lomas de Arena, waar we onze eerste dagtour zullen maken

Jaguars spotten in Kaa-Iya

Een tour waar ik enorm naar uitkijk is het zoeken naar jaguars. Al sinds ik aan het rondneuzen ben voor Bolivia, staat de Jaguar Tour van Nick’s Adventures hoog op mijn lijst. Al eerder schreef ik een blogartikel over het spotten van Jaguars. Op het moment dat ik dat artikel schreef, was onze reis nog niet bevestigd. Het moge dus duidelijk zijn dat wij deze tour direct als eerste heb geregeld nadat we de tickets geboekt waren. Vier dagen lang zullen we in het Parque Nacional del Gran Chaco Kaa-Iya op zoek gaan naar een Jaguar. In dit park is de grootste kans er één te spotten. We zullen night walks doen, cameravallen zetten en controleren, vogels spotten en natuurlijk op zoek gaan naar grotere dieren zoals poema’s. tapirs en natuurlijk ook de jaguar.

https://www.instagram.com/p/BJgh-rnA4lL/?taken-by=nicks_adventures_bolivia

En op zulke beelden hopen we; het spotten van jaguars.

De grootste zoutvlakte ter wereld

Ook de Salar de Uyuni staat al lang op mijn wishlist. Dit is de grootste zoutvlakte ter wereld en misschien wel bekend als het startpunt van de Dakar Rally. We zullen ook hier vier dagen de zoutvlakte en de omliggende omgeving gaan ontdekken. Hier zullen we door prachtige landschappen rijden en zullen we een bezoek brengen aan lagoons, de Dalí Desert, de geisers van Sol de Mañana, de Devil’s Cave en het treinkerkhof.

https://www.instagram.com/p/BKO9yacD-NT/?tagged=salardeuyuni

De zoutvlakte van Salar de Uyuni

https://www.instagram.com/p/BKAhL-hBc9d/?tagged=lagunacolorada

Één van de prachtige lagoons die we zullen zien: Laguna Colorada

Fietsen op de gevaarlijkste weg ter wereld

Na de zoutvlakte reizen we naar de wereldstad La Paz. Hier is het de bedoeling dat we gaan fietsen op één van de gevaarlijkste wegen ter wereld. De meeste dodelijke ongevallen gebeurden op de onverharde wegen van de Yungasweg. Na het zoveelste ongeluk met een slechte afloop werd er begonnen met de aanleg van een nieuwe weg. Inmiddels is de gevaarlijkste weg ter wereld gesloten voor doorgaand verkeer, maar kun je hier wel mountainbiken. Uiteraard zijn we durfalls, dus voor de kick gaan we deze weg naar beneden fietsen.

https://www.instagram.com/p/BEvhWhqnWO_/?tagged=deathroadbolivia

Over deze weg zullen we fietsen

Nog meer dieren spotten in Rurrenabaque en in de Pampas

De laatste meerdaagse tour die we gaan maken is in het zuidwesten van Bolivia. Vanuit La Paz vliegen we naar Rurrenabaque en vervolgens gaan we met een boot naar onze accommodatie diep in het Madidi National Park. Deze trip zullen we combineren met de Pampas, de ‘natte’ jungle. Hopelijk spotten we tijdens deze dagen weer veel dieren zoals de anaconda, roze dolfijn en de piranha.

https://www.instagram.com/p/4o3sOdKAAc/?tagged=berracodelmadidi

Wandelen in de jungle van het Madidi Park

https://www.instagram.com/p/BKHJQHphVfe/?tagged=mashaquipe

De Pampas

Onze route

Hieronder zul je zien hoe dat onze route ongeveer zal zijn, waarbij Santa Cruz dus ons start- en eindpunt is.

Onze volgende bestemming, Bolivia - de route
De route die we zullen gaan nemen

De vakantiekriebels beginnen nu echt te komen. Ik kijk uit naar deze reis en ben benieuwd naar de dieren en het landschap. Spreekt onze reis jou ook aan? Of ben je zelf al in Bolivia geweest en heb je nog tips voor ons?

Wil je op de hoogte blijven van onze verhalen tijdens onze reis? Volg Reizen & Reistips dan op Facebook, Twitter en Instagram. Tijdens de reis zullen hier enkele updates worden gepost indien mogelijk.

Interessante artikelen voor dit bericht

[bol_product_links block_id=”bol_57d65dfca4cc9_selected-products” products=”9200000009292868,1001004006829074,9200000029250231,1001004007680768,9200000024819940″ name=”volgende-bestemming-bolivia” sub_id=”” link_color=”003399″ subtitle_color=”000000″ pricetype_color=”000000″ price_color=”CC3300″ deliverytime_color=”009900″ background_color=”FFFFFF” border_color=”D2D2D2″ width=”600″ cols=”1″ show_bol_logo=”undefined” show_price=”1″ show_rating=”0″ show_deliverytime=”0″ link_target=”1″ image_size=”1″ admin_preview=”1″]

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

Roadtrip door Denemarken en Zuid Zweden - Stockholm

Gastartikel

Roadtrip door Denemarken en Zuid Zweden

Denemarken en Zweden zijn twee prachtige Scandinavische landen die bekend staan om hun adembenemende natuur, rijke geschiedenis en bruisende steden. Een roadtrip is een geweldige manier om kennis te...

Eisenach, Duitsland

Stedent(r)ips

Hoogtepunten van Eisenach

Eisenach is een stad met een rijke geschiedenis, maar vooral beroemd vanwege de Wartburg. Niet voor niets staat het bekend als de Wartburgstad. Dit kasteel is nauw verbonden met de Duitse...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!