Bucketlist

Op mijn wishlist: Salar de Uyuni

Zoals iedere reisfan heb ook ik een wishlist. Op deze wishlist staan natuurlijk enkele prachtige landen waar ik eens heen zou willen. Mooie verre oorden, of juist moeilijk bereikbare plekken waar je niet zomaar 1 2 3 kunt komen. Dromen mag natuurlijk altijd en je wilt natuurlijk ook ergens voor leven. Naast de verre landen, heb ik ook enkele steden of plekken in de buurt die ik graag zou willen bezoeken en waar wellicht sommigen van jullie nog geeneens hebben gehoord. Af en toe zal ik via mijn website een land of stad van mijn wishlist prijs geven en vertellen waarom ik er heen wil. Wat maakt deze plek zo bijzonder en wat valt er te zien en te doen? In deze editie neem ik jullie mee naar Salar de Uyuni.

Als ik aan mijn vrienden vertel dat ik naar Bolivia wil kijken ze me raar. Dat doen mijn vrienden wel eens vaker als ik ze vertel dat ik graag naar Turkmenistan, Galapagos Eilanden of Guatemala wil. Wat is er dan te doen in Bolivia vragen ze. Ik vertel ze over de gevaarlijkste weg ter wereld, de natuurgebieden, het Titicameer, maar vooral ook Salar de Uyuni. Bij de meeste globetrotters wel bekend. Deze surrealistische vlakte aan eindelijk pure witheid moet je gezien hebben om het daadwerkelijk te geloven. De zoutvlakte Salar de Uyuni behoort tot de meest buitenaardse landschappen ter wereld en is als enige overgebleven van een enorme binnenlandse zee die jaren geleden verdampte. Er landschap van ongeveer 11.000km2 bevat ongeveer 9 ton zout en vormt het leefgebied van een fantastische dierenwereld.

Maar Uyuni is meer dan zout. Er zijn resten van Inca’s gevonden, er zijn vulkanen en borrelende modderpoelen, een kerkhof met treinen, rotseilanden vol cactussen en luchtspiegelingen. Als ik de foto’s op internet bekijk en ook alle boeken doorblader, dan word ik alweer enthousiast. Dit jaar hebben mijn vriendin en ik al gekeken naar de mogelijkheden om naar Bolivia te gaan. We hebben echter besloten om nog even goed door te sparen en in de nabije toekomst Bolivia absoluut een bezoekje te brengen.

Ik ben benieuwd of jullie al eens bij Salar de Uyuni zijn geweest en wat jullie ervaringen zijn geweest.

Interessante artikelen voor dit bericht

Laat een berichtje achter

Deel deze pagina

Nog meer reisverhalen

Meer blog berichten

3 bijzondere kerstmarkten in Nedersaksen - Stade

Kerstmarkten

3 bijzondere kerstmarkten in Nedersaksen

Het is alweer november en langzaam maar zeker worden de kerstmarkten in Duitsland weer opgebouwd. De één gruwelt ervan, de andere vindt een bezoek aan de kerstmarkt geweldig. Ik behoor duidelijk...

Fotoreeks

15 drone foto’s van Georgië

Sinds maart 2017 ben ik in het bezit van een drone. In navolging van mijn spiegelreflex, systeemcamera én iPhone heb ik me een DJI Mavic Pro aangeschaft. Een fantastische uitbreiding om vette foto's...

Bosnië & Herzegovina - Pocitelj

Foto van de maand

Foto van de maand: Oktober 2019

Zoals iedere maand ga ik weer op zoek naar de mooiste foto die ik heb gemaakt in de afgelopen maand. Ik maakte een trip door Bosnië & Herzegovina samen met moeder en zus en met mijn vader en oma...

Over de auteur

Danny van der Meijden

Ik ben een webdesigner/webdeveloper en één van mijn grootste hobby's is het maken van reizen. Niet alleen geniet ik van al het pracht en praal dat de wereld heeft te bieden, maar tevens ben ik er gek op om video's en veel foto's te maken van datgene wat ik zie.

Ik reis graag ieder jaar van continent naar continent en wil zoveel mogelijk op eigen houtje ontdekken en zien!