Guatemala

Guatemala is een land met fascinerende historie, een diversiteit aan cultuur, intrigerende en zeer vriendelijke bevolking, wonderschone natuur en prachtige ruïnes. Daarnaast is Guatemala het land met de meeste vulkanen, 37 maar liefst, waarvan er drie actief zijn. Het land is al jarenlang geliefd bij reizigers.

Ben je liefhebber van Maya en ruïnes uit vorige eeuwen? Bezoek dan Tikal. Wil je hiken op bergen en vulkanen? Beklim de Volcan Acatenango en kijk uit op de lava spuwende Volcan de Fuergo. Kleurrijke spullen kopen op een lokale markt? Ga naar de grootste markt van Midden-Amerika in Chichicastenango? Je Spaans verbeteren of opkrikken? Neem lessen in Antigua. Of toch even chillen aan het water met een prachtig uitzicht? Ga dan enkele dagen naar Lago de Atitlán. Het is allemaal mogelijk in Guatemala. Het land kent problemen, maar de bevolking laat hier niets van merken. Veel backpacker bezoeken Guatemala en niet zonder reden. De diversiteit van het land is groot en het is gemakkelijk om door het land te reizen.

Als je wilt weten wat er gebeurd is met de Maya, dan kun je het antwoord vinden in Guatemala. Niets namelijk, want vele Maya’s leven nog altijd hier en zijn in verschillende steden nog altijd te vinden. Ze spreken nog altijd hun eigen taal en hanteren hun eigen tradities.

Guatemala is een land waar je de tijd voor moet nemen. Niet alleen valt er veel te zien, maar houd ook rekening mee met de reistijden. Voor een bezoek aan Tikal moet je vanuit Antigua rekenen op circa 14 uur rijden. Een bezoek aan El Mirador is zelfs vijf dagen lopen door de dichte jungle. Breng zeker geen kort en vluchtig bezoek aan het land, maar laat je verrassen. Het zal je absoluut bevallen.

Bezochte bestemmingen

Favoriete bestemmingen in Guatemala

De vulkanen van Guatemala

Guatemala wordt ook wel gezien als het land van de vulkanen. Het land telt maar liefst 37 vulkanen, waarvan er drie actief zijn. Deze vulkanen moet je zeker gezien hebben tijdens je reis door Guatemala:

Rondom Lago de Atitlán

Één van de meest populaire locaties van Guatemala is het Lago de Atitlán. De dorpjes rondom dit meer zijn populair bij hippies en backpackers. Wat kun je hier doen?

  • Beklim de Volcán San Pedro en heb een magistraal uitzicht op het meer
  • Geniet ’s avonds van de prachtige zonsondergangen
  • Overnacht in de laid-back dorpjes San Pedro La Laguna, San Marcos La Laguna of Panajachel.

Maya stad Tikal

Chichén Itza en Machu Picchu zijn velen malen bekender, maar Tikal is misschien wel de mooiste oude Maya stad ter wereld.

  • Ga met een gids de nachttour doen en zie de zon opkomen vanaf Templo IV
  • Vergaap je aan de Templo I en Templo II bij de Grand Plaza
  • Spot de neusberen tussen de tempels

Steden in Guatemala die je een bezoek moet brengen

Tijdens onze reis door Guatemala in 2015 hebben we ook enkele steden bezocht. Deze steden zijn de moeite waard om een stop te maken: