België

Het land van onze zuiderburen. In het noorden noemen de Nederlandstalige Vlamingen het land België en de Franstalige Walen La Belgique. Deze unieke scheidingslijn in dit kleine landje is uniek te noemen en wat het land zo fascinerend maakt. Hoewel ons eigen land aan België grenst, zijn de verschillen tussen beide landen groot. Een mooie mix van cultuur, festivals, lekker eten, speciaalbier en leuke steden maken een bezoek keer op keer leuk en anders.

Wij komen graag in België en dat heeft meerdere redenen. Culinair gezien kunnen wij genieten van de lekkerste chocolade, wafels en Vlaamse frietjes, maar de Belgen hebben naar onze mening misschien wel de lekkerste biertjes ter wereld. Niet voor niets dat er ook veel leuke biercafés te vinden zijn waar je heerlijk kunt genieten van een pintje. Dat is nou wat we noemen genieten van het goede leven. Daarnaast is België het land waar we als urban explorers onze hart kunnen ophalen. In veel steden zijn nog altijd veel leegstaande panden en oude fabrieken te vinden waar je fantastische foto’s kunt maken. België heeft voldoende prachtige steden die absoluut de moeite waard zijn om te bezoeken tijdens een stedentrip. Denk maar eens aan Brugge, Brussel, Mechelen of Gent bijvoorbeeld. Ben je wat meer van de natuur? Geen probleem, reis dan maar af naar de Ardennen. België heeft het allemaal en daarom is een trip naar onze zuiderburen altijd een goed idee. Daarbij is het gemakkelijk bereikbaar.

Bezochte bestemmingen

Favoriete bestemmingen in België

Genieten van speciaalbier

Als je mij vraagt waar het beste speciaalbier vandaan komt, zal ik België zeggen. Met meer dan 1600 verschillende bieren, eeuwenoude tradities in het brouwen van bier staat de biercultuur zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst.

  • Breng een bezoek aan één van de vele brouwerijen die België rijk is.
  • Drink een speciaalbiertje in de leukste biercafés van Brussel, Brugge, Gent, Antwerpen en Leuven.
  • Mijn favoriet Belgisch biertje? Orval.

Ideaal voor stedentrips

België is heerlijk dichtbij en daardoor een ideale bestemming voor een weekendje weg en stedentrip.

  • De historische binnenstad van Brugge staat in het geheel op de UNESCO Werelderfgoedlijst.
  • Leuven is de studenten- én bierhoofdstad van België
  • De hoofdstad Brussel is bekend vanwege Manneken Pis, het Koninklijk Paleis en het Atomium

Een walhalla voor urbexers

Wanneer ik denk aan een dagje urban exploring, zal België als eerste bestemming in me opkomen. Hier vind je heel wat leegstaande fabrieken en panden die een bezoekje absoluut waard zijn. Maar vergeet niet: leave nothing but footprints!