Chili

4200 kilometer lang is het Zuid-Amerikaanse land Chili. Daarmee is dit land het langste ter wereld. Niet geheel verwonderlijk dat het land een grote diversiteit aan landschappen herbergt. Van de droge Atacàma-woestijn in het noorden tot de kou en gletsjers in het zuiden. In het oosten ligt het het Andesgebergte met de hoogste berg van het Amerikaanse continent. Paaseiland, gelegen in de Grote Oceaan, hoort ook bij Chili en heeft een enorme aantrekkingskracht op toeristen.

In 2018 brachten wij een bezoek aan het zuidelijke deel van Chili waar we een rondreis maakten door Patagonië. Deze reis werd gecombineerd met enkele uitstapjes naar Argentinië. Het land heeft diepe indruk op ons gemaakt. Niet alleen het prachtige landschap, met het hoogtepunt Parque Nacional Torres del Paine, maar ook de vriendelijke bevolking. Gedurende onze reis hebben we eigenlijk nog maar een fractie van het land gezien. En we kunnen het absoluut aanraden. Patagonië is al groot genoeg om langer dan een maand te vertoeven. Ga wandelen in Torres del Paine, verblijf enkele dagen rondom het Lago Carrera en bezoek de steden Punta Arenas en Puerto Natales waar je leuke dagtripjes kunt maken. Wat dacht je van het spotten van pinguïns? Deze locaties zijn geliefd bij veel reizigers en backpackers.

Er zijn echter ook locaties die iets minder bezocht worden. Parque Karukinka en Parque Pali Aike bijvoorbeeld. Voor ons twee geweldige locaties.

Bezochte bestemmingen
Hoofdstad

Santiago

Regio

Zuid-Amerika

Buurlanden

Argentinië Bolivia Peru

Beste reisperiode

Afhankelijk van de regio die je wilt bezoeken. Het noorden kun je het gehele jaar goed bezoeken. In de Altiplano kunnen de maanden december tot februari wegens regenval beter vermeden worden. In de maanden juni tot september kan in centraal en het zuiden van Chili sneeuw liggen en bepaalde bestemmingen niet bereikbaar zijn. De beste maanden voor een reis naar Chili zijn tussen de maanden september en december.

Plan je reis

Boek vliegtickets
Huur een auto via Booking.vom
Huur een auto via Sunny Cars
Zoek hotels

Boek een reis door Chili

333Travel
ANWB
Djoser
Riksja Travel
Sawadee
Shoestring
Tenzing Travel

Reisgidsen

Lonely Planet

Plan je reis naar Chili

Favoriete bestemmingen in Chili

Patagonië

Één van de hoofdredenen dat ik graag naar Chili wilde, was omdat ik naar Patagonië wilde afreizen. In 2018 kwam mijn droom in vervulling. We maakten een roadtrip in Patagonië een maand lang en bezochten de hoogtepunten van Argentinië en Chili.

  • Ga wandelen in Parque Nacional Torres del Paine. Je kunt de W-Trek lopen, of de langere O-Trek.
  • Wij waren echt verrast door het Parque Pali Aike, een gebied met vulkaangesteente en -kraters.
  • Even weg van alle toeristen? Verblijf in het Parque Karukinka. Hier kun je geweldig wandelen.
  • Wil jij ook pinguïns zien? Bezoek Isla Magdalena of het Parque Pinguino Rey.

Torres del Paine

Tijdens ons bezoek aan Chili wandelden we de W-Trek in het Parque Nacional Torres del Paine. Een wandeling van 92 kilometer waar we vijf dagen over deden. En deze wandeling is absoluut de moeite waard!

  • Bekijk de Glaciar Grey. Je kunt deze gletsjer vanaf het uitzichtpunt zien, maar je kunt er ook met een bootje of kano langsvaren
  • Geniet even van het geweldige landschap in de Valle del Francés. Overal om je heen zie je de besneeuwde bergtoppen
  • Hoogtepunt van Parque Nacional Torres del Paine zijn natuurlijk de Torres zelf

Pinguïns

Dankzij de verschillende klimaten en ecosystemen kun je door geheel Chili verschillende soorten pinguïns spotten. Er leven 10 verschillende soorten verspreid over het land.

  • Breng een bezoek aan Parque Pinguino Rey om de koningspinguïn te spotten
  • Vanuit Punta Arenas kun je een dagtocht maken naar Isla Magdalena waar je de magelhaenpinguïns kunt zien